Winkelen in Amsterdam

Wie wil shoppen is in Amsterdam aan het juiste adres; of je nu een goed gevulde portemonnee hebt of toch wat meer aan een budget gebonden bent. Het leuke van Amsterdam is dat er voor ieder budget wel wat te vinden is. Grote winkelcentra, leuke markten, dure merken en goedkope confectiekleding. Het is in Amsterdam allemaal te vinden.
Het stadshart van Amsterdam is vrij wijd verspreid over het centrum van Amsterdam, maar ook in andere delen van de hoofdstad zijn er meerdere grote en kleine winkelcentra te vinden.P.C. Hooftstraat

Wie geld heeft, gaat in de P.C. Hooftstraat winkelen. De P.C. Hooftstraat staat bekend om zijn dure winkels en grote merken. Chanel, Hermes, Cartier, Hugo Boss en Armani; je komt ze er allemaal tegen. De winkels die er zijn hebben of een grote naam of kenmerken zich door uitstekende klantvriendelijkheid . Beroemd is herenzaak Oger, waar de rijken al jarenlang hun pakken op maat laten maken. Niet vreemd dus dat je al wandelend door deze straat ook vele beroemdheden zult spotten.

Kalverstaat en Leidsestraat

Niet voor niets zijn deze twee straten bij Monopoly de straten waar je het meeste geld voor betaalt. De Kalverstraat en het Leidseplein zijn de belangrijkste winkelstraten van Amsterdam en misschien wel van Nederland. Alle grote merken hebben hier een eigen winkel en zo goed als alle grote winkelketens zijn er vertegenwoordigd. Het is er dan ook altijd erg druk. De straat is ieder moment van de dag gevuld met hordes toeristen. Je komt er geen speciale of unieke winkels tegen, maar er is wel een ontzettend groot aanbod van diverse winkels te vinden.

De Negen Straatjes

De Negen Straatjes is een echt hip en upcoming winkelgebied in Amsterdam. Het gebied loopt van de Gasthuismolensteeg tot de Wijde Heisteeg naar de Runstraat en weer terug naar de Reestraat. In het gebied zijn vooral leuke kleine winkeltjes. Grote ketens kom je hier amper tegen. Wel veel jonge ontwerpers, winkels vol hebbedingetjes, mooie kledingzaken en ga zo maar even door. Als je niet zo houdt van de standaardketens dan kun je hier zeker je hart ophalen. Naast de vele winkeltjes vind je er ook kleine bistro’s en koffietentjes.

Waterlooplein

Voor leuke tweedehandsspullen kom je naar het Waterlooplein. Iedere dag, behalve op zondag is er op het Waterlooplein een grote vlooienmarkt te vinden. Op deze rommelmarkt kom je de leukste oude spullen en prullaria tegen. Oude platen of boeken, bijzondere vintage kleding of prachtige snuisterijen uit grootmoeders tijd. Op het Waterlooplein is het een lekkere rommel van oud en nieuw en kunst en kitsch. Een leuke plek om een origineel souvenir te scoren of een paar oude legerkisten.

Albert Cuyp

De Albert Cuypmarkt bestaat al meer dan honderd jaar en is een echt begrip in Amsterdam. Iedere dag, behalve op zondag, vind je deze gezellige markt midden in hartje Amsterdam. Er is een grote diversiteit aan verse producten te krijgen, zoals bloemen, verse groenten, fruit, vis en ga zo maar door. Er staan kraampjes met lekkere Hollandse kazen en er zijn ook diverse standjes met lekkere hapjes zoals Churros en andere lekkernijen. Erg leuk om langs te slenteren terwijl de marktkoopmannen luidkeels met een zwaar Amsterdams accent hun waar aanprijzen.

Het Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier is een wijk vol kunst- en antiekwinkels. In deze mooie oude buurt tegenover het Rijksmuseum zijn meer dan honderd zaken te vinden waar je de meest prachtige schilderijen en antieke meubels kunt vinden. Ben je op zoek naar een onontdekte Rembrandt of naar die ene bijzondere antieke kroonluchter, dan ben je hier zeker aan het juiste adres.

Villa Arena en Amsterdamse Poort

Buiten het centrum van de stad vind je ook nog enkele grote winkelcentra. Bij het Amsterdam Bijlmer station en de Arena zijn diverse winkels te vinden. Villa Arena is een groot winkelcentrum met vooral interieurwinkels. Het gebouw heeft een bijzonder ontwerp met veel glas en staal. Op het plein naast de Arena zijn enkele grote ketens zoals Decathlon te vinden. Loop je een stukje door dan kom je bij de Amsterdamse Poort. Ook weer een groot winkelcentrum met diverse winkels. Omdat je van hieruit ook één van de meest multiculturele wijken van Nederland inloopt, is het aanbod naast typisch Nederlands, zoals de Hema, ook lekker cultureel divers. Je vindt hier de Afrikaanse jurken naast de Hema rookworst.